Masina regelui Belgiei a fost lovita cu pietre, in timpul unui protest care a avut loc aseara la Bruxelles. Sute de oameni au iesit in strada dupa moartea unui tanar negru de 23 de ani, in custodia politiei, relateaza BBC.

Publicat:14.01.2021, 09:54

Suveranul tocmai trecea prin zona si a devenit o tinta pentru protestatarii violenti. Acestia au mai vandalizat vitrine si au incendiat o sectie de politie.

Fortele de ordine au folosit tunurile cu apa pentru a dispersa multimea. Patru politisti au fost raniti si mai multi demonstranti au fost arestati.

Potrivit politiei, aproximativ 500 de persoane s-au strans miercuri in apropierea sectiei de politie Bruxelles-Nord dupa moartea unei persoane identificate in mass-media belgiana ca Ibrahima B.

Oficialii spun ca tanarul si-a pierdut cunostinta dupa ce a fost dus la o sectie de politie si a fost transportat la spital, unde a murit la putin peste o ora dupa arestare.

Motivele mortii sale raman neclare, dar politia a deschis o ancheta in acest caz, potrivit parchetului din Bruxelles.

Miercuri dupa-amiaza, protestatarii au mers la sectia de politie, cerand adevarul despre moartea tanarului, inainte ca manifestarea sa devina violenta.

Ministrul de interne Annelies Verlinden a condamnat evenimentele de miercuri, pe care le considera „absolut inacceptabile” si a incercat sa dea asigurari ca adevarul va iesi la iveala.

„Vom urmari acest lucru si, daca este necesar, vom lua masurile necesare pentru a condamna, de asemenea, abaterile comise de politie. Dar astazi nu exista niciun motiv pentru a face acest lucru si, prin urmare, cu siguranta nu exista niciun motiv pentru acest tip de violenta”, a spus Verlinden.

Sursa: