Mii de israelieni au protestat pe strazi sambata, cerand demisia premierului Benjamin Netanyahu, acuzat de coruptie si de proasta gestionare a pandemiei de coronavirus si a crizei economice generate de aceasta, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Publicat:02.08.2020, 10:15

Demonstratii de protest au avut loc in mai multe localitati din Israel, unde protestatarii l-au acuzat pe Netanyahu de esecul actiunilor sale. La Tel Aviv, sute de manifestanti au protestat impotriva somajului si a lipsei ajutoarelor guvernamentale.

La Ierusalim, mii de protestatari s-a adunat in fata resedintei premierului Netanyahu, cerandu0i demisia. De asemenea, israelienii au demonstrat si in fata resedintei particulare a premierului din Cezareea.

Israelul se confrunta cu un al doilea val de contaminari, iar rata somajului a depasit 20% in ultimele luni, comparativ cu 3,4% in luna februarie.

Protestele împotriva lui Netanyahu, inculpat în noiembrie 2019 pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere, durează de câteva săptămâni.

Israelul, o ţară cu nouă milioane de locuitori, a înregistrat oficial până în prezent peste 72.000 de cazuri de contaminare şi 523 de decese.

Premierul Netanyahu, aflat la putere din 2009, a acuzat sâmbătă canalele de televiziune 12 şi 13 că "fac propagandă pentru protestatarii anarhişti de stânga" prin acoperirea mediatică pe larg a mitingurilor acestora.

"Încearcă cu disperare să otrăvească publicul pentru a da jos un prim-ministru de dreapta puternic", susţine Likud, partidul premierului Netanyahu, într-o postare pe Twitter preluată de premier. Acesta a mai acuzat, de asemenea, "mass-media că ignoră natura violentă a protestelor şi apelurile la uciderea premierului şi a familiei sale".

Sursa: Digi24.ro