Au fost proteste violente fata de certificatele COVID in Italia, Franta si Germania. Nemultumiti ca guvernul va extinde de saptamana viitoare folosirea permisului sanitar pentru accesul la locurile de munca, la Roma, manifestantii au incercat sa vandalizeze cladirile guvernamentale. Doar interventia in forta a politistilor i-a calmat.

Publicat:10.10.2021, 15:57

Au fost ore de haos in centrul Romei. Numerosi manifestanti au protestat fata de extinderea folosirii certificatului verde la toate locurile de munca. In drum spre Parlament, demonstratia a degenerat in violente, iar politia a ripostat cu gaze lacrimogene si tunuri cu apa. 
Au fost violente si la Milano, iar mai multi manifestanti au fost arestati.

Din 15 octombrie, prezentarea certificatului digital COVID va fi obligatorie peste tot in Italia, inclusiv la locurile de munca. Angajatii care refuza sa se conformeze risca sa fie suspendati, fara plata. Italia a raportat ieri aproape 3 mii de noi infectari cu virusul SARS-CoV-2 si 46 de decese. Dar, 80 la suta din populatie are schema completa de vaccinare. Mult mai bine sta Portugalia, care a reusit sa vaccineze 85 la suta populatie. In schimb, Rusia unde mai putin de 30 la suta din populatie s-a vaccinat, a inregistrat astazi iarasi un numar mare de decese din cauza COVID-19. 962 de rusi au pierdut lupta cu boala, cu 6 mai putini decat ieri. Desi Rusia are 5 vaccinuri anti-Covid cetatenii merg sa se vaccineze in Serbia cu AstraZeneca si Pfizer, care spre deosebire de Sputnik V sunt recunoscute in toate tarile occidentale.

Nadejda PAVLOVA: “Ne-am vaccinat cu Pfizer, deoarece vrem sa calatorim. Ne place si Sputnik, am fost vaccinati in Rusia, iar acum ne revaccinam cu Pfizer.”

Pretul unui iasa-zis tur de de vaccinare catre Belgrad costa cel putin 300 de dolari. Pana acum in Serbia au fost vaccinati peste 160 de mii de cetateni straini.