In timpul vizitei presedintelui rus Vladimir Putin la Mariupol, vicepremierul rus Marat Kusnullin i-a spus ca trupele ucrainene au bombardat spitalele din orasul portuar in timp ce se retrageau. Liderul de la Kremlin a replicat ca „oamenii normali nu fac asa ceva”, noteaza agentia rusa de presa TASS, potrivit hotnews.ro. 

Publicat:19.03.2023, 13:31

TASS scrie ca vicepremierul Marat Kusnullin i-a povestit lui Putin cum militarii ucraineni au vizat cladiri rezidentiale in timp ce se retrageau din oras.

Liderul de la Kremlin ar fi inspectat noi zone rezidentiale pe care autoritatile impuse de Rusia in orasul ocupat Mariupol le-ar fi ridicat dupa ce trupele ucrainene s-au retras.

Kusnullin a declarat ca a vizitat un spital imediat dupa „eliberarea orasului” si „a vazut cu ochii sai” ca trupele Kievului au minat tot, inclusiv cadavre si echipamente medicale.

„Ei bine, acestia sunt asa-zisii nazisti. Oamenii normali nu fac asta (...) Banderovitii sunt(n.r. fac referire la Stepan Bandera, lider al miscarii nationaliste din aceasta tara inaintea si in timpul celui de-al doilea razboi mondial, considerat terorist in Rusia)”, a comentat Putin.

Vicepremierul i-a mai spus lui Putin ca fortele armate ucrainean au lovit case si ca in oras nu au existat obuze rusesti.

Presa rusa de stat a tinut sa sublinieze ca autoritatile de ocupatie fac „lucrari de amploare” pentru a reconstrui orasul bombardat la inceputul razboiului si ca oamenii primesc case noi „la cheie”.

Kusnullin i-a mai explicat lui Putin ca se scoate la licitatie un centru comercial pentru ca proprietarii „au fugit in Ucraina”.

„Este afacerea lor, nimeni nu le ia nimic”, a raspuns Putin.