In reactia sa dupa emiterea mandatului de arestare pe numele lui Vladimir Putin, ambasadorul ucrainean la Organizatia Natiunilor Unite a spus ca „nu exista purgatoriu pentru criminali de razboi, ei merge direct in iad”, informeaza Euronews, potrivit digi24.ro.

Publicat:18.03.2023, 18:16

Sergii Kislitia a vorbit, vineri, la putin timp dupa ce CPI a facut publica informatia ca a fost emis mandat de arestare pe numele lui Putin pentru crime de razboi si crime impotriva umanitatii. 

„Cei care vor mai ramane in viata dupa infrangerea militara a Rusiei vor trebui sa faca o oprire la Haga in drumul spre iad”, a spus el. 

Curtea Penala Internationala a anuntat, vineri, ca a emis doua mandate de arestare pe numele lui Vladimir Putin si al Mariei Lvova-Belova, responsabila din Rusia pentru drepturile copiilor. Printre acuzatii se numara crime de razboi, crime impotriva umanitatii si genocid. 

In discursul sau de noapte in fata poporului ucrainean, Volodimir Zelenski a spus ca aceasta este „o decizie istorica”. De cealalta parte, dictatorul rus si acolitii sai au incercat sa minimalizeze importanta momentului. 

La Washington, presedintele Joe Biden a spus ca decizia CPI este justificata si a spus ca Putin „a comis in mod clar crime de razboi”. Desi nici SUA nu recunoaste tribunalul, Biden a spus ca este important ca actiunile lui Putin sunt recunoscute ca fiind crime.