Ras pe cap si in uniforma pentru detinuti. Asa a aparut la televiziunea publica fostul Ministru de Interne din Turkmenistan. El si-a recunoscut vina pentru luare de mita si abuz in serviciu, fiind condamnat la inchisoare.

Publicat:04.12.2019, 18:21

Fiind Ministru de Interne timp de 10 ani, Isgender Mulikov si-a pierdut fotoliul acum doua luni. Oficialul a fost demis chiar de presedintele din Turkmenistan. Iar ieri, Mulikov a fost retinut si a aparut intr-o ipostaza neasteptata la televiziunea publica. Ras pe cap si in uniforma pentru detinuti, fostul ministru si-a recunoscut vina.

Isgender MULIKOV, FOSTUL MINISTRU DE INTERNE DIN TURKMENISTAN: "Eu, Isgender Mulikov, in pofida faptului ca, din 2009 pana 2019, am activat ca si Ministru de Interne si raspundeam pentru lupta cu ilegalitatile, am profitat cu tradare de functia mea si am luat mita, mi-am insusit case. Eu recunosc in totalitate tot ce am facut si regret. “ 

Mai mult, in discursul sau, parca citit de pe foaie, Mulikov a mentionat ca a comis toate aceste ilegalitati, desi seful statului i-a creat toate conditiile de munca si trai decent. Tot la televiziunea publica, au fost difuzate imagini cu lucrurile confiscate din casa oficialului, inclusiv genti pline cu bani. Fostul ministru si-a construit numerose afaceri cat timp a condus Ministerul de Interne, avand retele de magazine, restaurante si diverse localuri.