Merlina, „regina” corbilor ingrijiti cu mare atentie de angajatii Turnului Londrei, nu a mai fost vazuta de saptamani bune de catre membrii personalului de intretinere, care se tem ca pasarea ar putea fi moarta. Ingrijorarea vine in contextul legendei legate de o profetie care spune ca daca toti cei sase corbi care traiesc in Turn vor parasi acest monument istoric, Regatul Unit se va prabusi, informeaza BBC.

Publicat:14.01.2021, 10:01

Merlina s-a alaturat corbilor din Turnul Londrei in 2007.

„Merlina era, de departe, sefa cuibului”, a precizat un reprezentant al Turnului Londrei. „Cu totii ii vom simti lipsa”.

Conform legendei, in Turnul Londrei trebuie sa fie prezenti in permanenta cel putin sase corbi.

In acest moment, sapte astfel de pasari se afla sub atenta ingrijire a personalului acestui monument istoric.

In 2019, pentru prima data dupa 30 de ani, corbii din Turnul Londrei au avut urmasi, stire primita cu mare bucurie de britanici care au crezut astfel ca Regatul Unit va fi salvat de la apocalipsa Brexitului si va dainui in continuare.

Legenda spune ca daca toti cei sase corbi care traiesc in Turnul Londrei vor parasi aceasta constructie veche de aproape o mie de ani, gazda bijuteriilor coroanei britanice si in prezent o populara atractie turistica, atunci castelul si intregul regat britanic se vor prabusi.

Se crede ca incepand din timpul domniei regelui Charles al II-lea din secolul al XVII-lea, un mic grup de corbi a fost tinut in Turnul Londrei pentru a evita indeplinirea profetiei. Astfel, de secole, un mic numar de corbi este pastrat si ingrijit pentru a preveni ca acest lucru sa se intample.

Sursa: