Regele dinozaurilor a fost vandut la licitatie cu o suma uriasa. Scheletul lui Stan, una dintre cele mai complete fosile de Tiranozaur gasite vreodata, a fost vandut cu 32 de milioane de dolari, de patru ori mai mult decat suma estimata initial. Castigatorul este o persoana ramasa anonima.

Publicat:09.10.2020, 14:29

Licitatia a pornit de la 8 milioane, iar pragul a fost depasit dupa doar doua minute de la deschiderea licitatiei.

Intr-un final scheletul dinozaurului T.Rex botezat Stan a fost vandut cu 32 de milioane de dolari. Stan este una dintre cele aproximativ 50 de fosile de acest fel descoperite vreodata. Este si una dintre cele mai complete fosile de T.Rex gasite pana acum, cu 188 de oase si cu dinti de peste 11 centimetri lungime.  

James HYSLOP, EXPERT CASA CHRISTIE'S: ”Sunt incredibil de rari. Poti sa numeri pe degete numarul de T.Rex. Ceea ce tine de istoria sa. Sa incepem chiar de la inceput, in urma cu saizeci si sapte de milioane de ani in urma, cand mergea pe Pamant. El era varful pradator al Cretacicului tarziu. El are o lungime de 12 metri si este una dintre cele mai inversunate masini de ucidere care a cutreierat vreodata pamantul."

Dinozaurul avea opt tone, 12 metri lungime si patru inaltime. T.Rex-ul prezenta leziuni craniene pe care se poate sa le fi dobandit in lupta cu alti dinozauri. Primul dintre oase a fost descoperit in 1987 de catre catre Stan Sacrison, un paleontolog amator, in Hell Creek, o zona care se intinde pe arii din patru state americane. Restul au fost gasite pe parcurs, pana in 1992. A fost nevoie de mai mult de 30 de mii de ore de munca pentru ca scheletul sa fie scos la lumina si refacut. Vreme de 20 de ani, Stan a fost subiect de studiu la Black Hills Institute din Dakota de Sud.