Osetia de Sud, o republica autoproclamata in urma invaziei ruse in Georgia in 2008, urmeaza sa organizeze un referendum pentru a confirma secesiunea sa finala de Georgia si atasamentul sau fata de Rusia, a informat, vineri seara, agentia de presa rusa Tass, citata de News.ro.

Publicat:14.05.2022, 10:10

Curtea Suprema de la Tskhinvali, capitala regiunii separatiste, a dat unda verde unui decret emis presedintele interimar Anatoli Bibilov si a oferit data referendumului, 17 iulie. „Am facut pasul final, mergem acasa, mergem in Rusia”, a spus Bibilov.

Doar cateva tari recunosc Osetia de Sud ca natiune. Cei 50.000 de oameni s-au desprins de Georgia la inceputul anilor 1990 intr-un razboi civil sangeros.

In 2008, Rusia a recunoscut independenta Osetiei de Sud si a Abhaziei dupa un scurt razboi cu Georgia. Aceste doua regiuni sunt puternic dependente de Rusia din punct de vedere politic, financiar, economic si militar.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: