Raportul autopsiei in cazul mortii lui Diego Armando Maradona arata ca nu existau urme de alcool sau droguri in corpul fostului fotbalist decedat pe 25 noiembrie, informeaza argentina.as.com. Cu toate acestea, au fost gasite urme de medicamente psihoactive precum ""venlafaxine, quetiapine, levetiracetam si naltrexone".

Publicat:23.12.2020, 14:21

Printre alte descoperiri, medicii au aflat ca decesul fostului fotbalist nu a fost subit, acesta agonizand inainte sa moara intre sase si opt ore.

Autopsia a mai stabilit ca fostul capitan al nationalei Argentinei a murit ca urmare a unui "edem pulmonar acut si a insuficientei cardiace". Totodata, s-a descoperit ca suferea si de "cardiomiopatie dilatata".

Aceste informatii vor fi decisive in procesul care a fost deschis de mai multe persoane, printre care avocatul Matias Morla, care acuza neglijenta medicilor in cazul lui Maradona. Ipoteza unei crime de catre cei care se ocupau de sanatatea fostului fotbalist este vehiculata din nou.

"Este important ce reiese din aceste analize, dar si ce nu reiese. La prima vedere informatiile confirma ca Maradona a primit medicamente psihoactive, dar nu a primit medicamente pentru afectiunea cardiaca", a declarat unul dintre investigatorii instantei pentru agentia de stiri Telam .

Surse medicale au explicat pentru Telam ca venlafaxine este un antidepresiv care trateaza tulburarile de anxietate, Quetiapine este un antipsihotic, dar se foloseste si in cazul depresiilor severe sau al depedentelor, levetiracetam este un medicament pentru cei care sufera de epilepsie, care actioneaza asupra sistemului nervos central si poate provoca o capacitate scazuta de reactie, Naltrexone blocheaza efectul medicamentelor opioide si este folosit pentru a contracara afectele provocate de lipsa consumului de alcool in cazul consumatorilor inraiti.

La cateva zile dupa moartea lui Maradona, anchetatorii l-au acuzat pe doctorul Leopoldo Luque de omor prin imprudenta, acesta fiind medicul care il operase cu cateva zile in urma.

Sursa: