Roboti, display-uri si inovatii. Toate au fost la ordinea zilei la primul show tech al anului. In trecut, 200 de mii de oameni mergeau in Las Vegas la eveniment. Acum totul a fost online, insa la fel de spectaculos, iar pentru pasionatii de tehnologie a fost cu adevarat Craciunul.

Publicat:13.01.2021, 21:12

Show-ul a debutat in forta pentru prima data in spatiul virtual. Samsung, LG, Mercedes sau TCL au prezentat cele mai noi inovatii. Samsung a prezentat un robot extrem de amuzant care iti e un bun asistent: iti spala vasele sau iti pune masa.

”Bot Handy se poate misca cu usurinta si poate aseza masa sau despacheta cumparaturile. Shimba perceptia despre ce poate face un robot in casa ta. Buna treaba!”

Tot Samsung a prezentat un frigider cu patru usi, care permite utilizatorilor sa schimbe camerele de la frigidere la congelatoare si are un compartiment separat pentru bauturi. 
Iar acest aspirator „inteligent” nu stie doar sa evite obstacolele. De asemenea, poate fi programat sa faca ordine la momentul potrivit. In plus, are o camera incorporata pentru a putea avea grija de animalele de companie atunci cand proprietarii nu sunt acasa.

Rivalii de la LG nu s-au lasat mai prejos. Au prezentat noua generatie de televizoare care vin cu tehnologia MiniLED. Cu aceasta vor fi majoritatea TV-urilor de top in urmatorii ani.

”Tehnologia MiniLED iti va oferi o experienta extraordinara fata de traditionalele LED-uri si vei plati mai putin fata de LED-urile vechi. Va fi de 86 de inch si in formatul 8K. De asemenea va fi si de 77 de inch.”

Compania TCL din China a prezentat un telefon cu ecran rulabil. Cu un singur buton transformi device-ul.

Nu in ultimul rand, Mercedes a oferit mai multe informatii despre display-ul de 54 de inch care va veni pe urmatorul model electric. General Motors a prezentat la targul din Las Vegas un concept de Cadillac zburator. Este o drona gigantica ce poate duce o persoana cu viteze de pana la 85 km/h si foloseste tehnologii ce ii dau autonomie, astfel ca pasagerul nu are nevoie de brevet de pilot. Nu exista planuri de lansare, dar astfel de prezentari sunt spectaculoase. Expozitia dureaza patru zile, iar in acest an participa peste 1.000 de companii.