Robotii sexuali dotati cu inteligenta artificiala sunt deja printre noi. Inca nu circula printre noi, intrucat actualele modele, desi prevazute cu o pereche de picioare standard, nu poseda momentan capacitatea de a se si deplasa autonom.

Publicat:21.08.2021, 17:27

Totusi, cele mai noi papusi-robot sexuale sunt in prezent capabile sa „simta” si sa rosteasca fraze simple, se arata intr-un articol publicat de reteaua newsy, care face referire la una dintre concluziile unei conferinte internationale cu tema „Dragoste si sex cu roboti”, desfasurate online in aceste zile.

Noile papusi sexuale vin astfel la pachet cu un bagaj minim „emotional”, gratie unui soft cu inteligenta artificiala (IA), comparabil cu asistentul personal „Alexa” dezvoltat de Amazon, conform Business Insider, care a aratat ca robotii sexuali s-au vandut extrem de bine in 2020, in special in timpul perioadelor de lockdown impuse de pandemia de coronavirus.

„Roboti cu emotii”, „roboti umanoizi”, „roboti-clona”, „roboti pentru distractie”, sau „Echipament Electronic Inteligent pentru Facut Sex” au fost cateva dintre temele principale de discutie ale congresului „Dragoste si sex cu roboti”, la care au participat jur de 130 de specialisti si pasionati de robotica, inteligenta artificiala, precum si psihologi, sexologi, ori diversi experti in relatii interumane.

Oamenii de stiinta incearca sa prevada felul in care ar putea evolua viitoarele relatii intre oameni si partenerii lor sexuali roboti si sa anticipeze, in acelasi timp, cat de departe vor ajunge noile tehnologii si in special inteligenta artificiala.

Expertii in robotica si inteligenta artificiala sustin ca nu suntem departe de momentul in care vom avea roboti (inclusiv sexuali) care vor avea capacitate de invatare automata, adica sa invete singuri, din propria lor „experienta”.

In prezent, robotii sexuali isi pot aminti detalii legate de filmele preferate ale clientului uman, daca acesta are copii sau daca e deranjat de anumite expresii ori porecle. De asemenea, robotii sexuali pot vorbi si isi pot dezvolta vocabularul cu ajutorul IA.

Sursa: