Un roman de 54 de ani, stabilit in Pordenone, a fost expulzat vineri din Italia din cauza alcoolismului.

Publicat:16.02.2020, 13:57

Romanul a fost trimis inapoi in tara vineri scrie Il Friuli, fiind insotit de agentii de la Imigrari pe aeroportul din Venetia, de unde a fost pus la un zbor catre Romania. Decizia de expulzare a fost emisa de parchet si confirmata de tribunalul din Trieste, care i-a interzis sa mai revina in Italia timp de 5 ani, fiind considerat “pericol social”.

Din ianuarie 2017 si pana azi, romanul a ajuns de nu mai putin de 73 de ori la spital din cauza alcoolismului. Episoadele s-au inmultit in 2020, cand a fost internat de 45 de ori dupa episoade de coma alcoolica, de multe ori fiind descoperit adormit in mijlocul strazii, in parcuri, in fata unor baruri sau chiar in biblioteca publica. In cele mai multe cazuri, era gasit chiar in apropierea centrului pentru dezalcoolizare din Sacile unde era trimis constant. 

Paharul s-a umplut pe 11 februarie, cand barbatul a fost gasit in jurul pranzului de politisti intr-un magazin de pantofi, unde intrase beat si se culcase pe podea. Odata adus in fata procurorilor, s-a decis expulzarea sa. 

Romanul era in Italia inca din 2003 si isi gasese un serviciu in regiunea Pordenone, dar a fost dat afara dupa ce a venit la munca doar de 3 ori. 

Sursa: