Presa germana se intreaba de ce a durat 30 de minute ca ambulanta sa ajunga la romanul impuscat de politisti, desi la astfel de urgente medicii trebuie sa soseasca in 12 minute.

Publicat:13.07.2021, 09:50

Incidentul s-a petrecut pe 7 iulie in Englischen Garten (parcul englez) din Munchen. Un roman a fost impuscat de patru ori de politisti, iar ajutoarele medicale au ajuns tarziu, relateaza Ziarul Romanesc.

Potrivit politiei germane, un barbat de 38 de ani a scos un „obiect artizanal, asemanator cu un cutit” in timpul unui control efectuat de politisti in civil. Persoana controlata a ingenuncheat si apoi a scos un pistol din plastic care parea real.

Ofiterii l-au impuscat pe barbat de patru ori, unul dintre gloante lovindu-l in zona pieptului, arata sursa citata. Politia a confirmat pentru publicatia Bild, ca cel impuscat nu are resedinta permanenta: „conform statutului actual, este un tanar de 38 de ani din Romania”, a spus un purtator de cuvant al politiei.

Pana la sosirea ambulantei, un politist i-a acordat primul ajutpr victimei. Dupa 30 de minute, romanul a fost preluat de medici, dus la un spital si operat de urgenta. In acest moment starea lui este stabila, arata presa germana.

Cu toate acestea, jurnalistii se intreaba de ce ambulanta a ajuns dupa 30 de minute, timp in care romanul impuscat putea sa moara?

Conform informatiilor BILD, datorita unui ofiter de politie, persoana fara adapost nu a murit la fata locului. Politistul i-a facut si o perfuzie ranitului.

Sursa: