Zece persoane au decedat, sambata seara, in urma incendiului izbucnit la sectia ATI a Spitalului Judetean din Piata Neamt. Alte sapte persoane sunt in stare critica.

Publicat:14.11.2020, 20:58

UPDATE 20:39: Numarul persoanelor decedate in urma incendiului a ajuns la 10.

“Zece persoane au fost declarate decedate, iar sapte persoane sunt in stare critica, inclusiv medicul de garda”, a spus, la Antena 3, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Neamt, Irina Popa.

UPDATE 20:30 „Avem opt decese, un salon evacuat, iar opt pacienti o sa fie transferati la Iasi. O sa fie transferati la Letcani. Sursa incendiului e evaluata de ISU. Ei spun ca ar fi un scurtcircuit”, a afirmat Nelu Tataru, intr-o interventie telefonica la postul de televiziune Digi 24.

UPDATE 20:20: Inca un pacient ranit in incendiu a decedat, bilantul mortilor ajungand la opt.

UPDATE 20:00: Alti opt pacienti, internati intr-un salon alaturat, care au fost salvati, sunt transportati de urgenta la Spitalul Judetean Iasi.

In sectia de ATI unde a izbucnit incendiul erau internati, in doua saloane, 16 pacienti.

Stirea initiala:

Sapte dintre pacienti au fost declarati decedati, iar un al optulea se afla in stare critica. De asemenea, medicul de garda a suferit arsuri de gradul II si III pe 80% din suprafata corporala.

„Sambata seara, in jurul orei 18.30, la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Piatra Neamt a avut loc un incendiu care a afectat sectia de ATI - unde erau internati, in doua saloane, 16 pacienti. La acest moment sapte dintre pacienti sunt decedati, iar al optulea se afla in stare critica. In acelasi timp, un medic care se afla in sectie se afla in stare grava, suferind rani extinse. Ceilalti pacienti nu mai pot fi ingrijiti in sectia de ATI si urmeaza sa se faca toate demersurile pentru a fi transferati catre alte spitale. Incendiul a fost lichidat de catre echipele ISU Neamt. Conducerea SJU Piatra Neamt ii asigura pe pacienti ca, in continuare, echipa medicala este la munca si intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalti pacienti internati in celelalte sectii ale unitatii medicale”, se arata in comunicatul Spitalului Judetean Neamt”, au transmis reprezentantii Spitalului Judetean Neamt, intr-un comunicat.

Incendiul a fost cu flacara deschisa si degajare mare de fum. Autoritatile au activat Planul Rosu de Interventie. O celula de criza a fost constituita la nivelul Ministerului de Interne.

Sursa: