Romania a exprimat ”fara rezerve sau conditii” sprijinul pentru aderarea rapida a Finlandei si Suediei la NATO daca cele doua state vor depune, formal, cereri de aderare, a anuntat ministrul de Externe Bogdan Aurescu, citat intr-un comunicat al ministerului.

Publicat:15.05.2022, 09:29

Aurescu a facut acest anunt sambata, in prima zi a reuniunii informale a ministrilor de externe din statele NATO, desfasurata la Berlin in perioada 14-15 mai 2022, chiar la discutia ministrilor aliati cu omologii din Finlanda si Suedia.

Toti aliatii – cu o singura exceptie – au anuntat ca sprijina aderarea celor doua tari. Turcia e singurul membru NATO care a pus conditii.

Pentru Romania este importanta viitoarea contributie concreta a celor doua state nordice la procesul de consolidare a posturii de descurajare si aparare a NATO pe Flancul Estic, a spus Aurescu.

Reuniunea informala ministeriala de externe a NATO de la Berlin continua duminica, 15 mai, cu discutii despre razboiul din Ucraina si pregatirea Summitului NATO de la Madrid, din 28–30 iunie 2022. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: