Rusia, China si Iran au finalizat exercitii navale tripartite in Marea Arabiei care au inclus trageri de artilerie asupra unor tinte pe mare si in aer, a declarat sambata Ministerul rus al Apararii, transmite Reuters, potrivit hotnews.ro. 

Publicat:18.03.2023, 13:38

Exercitiile, in largul portului iranian Chabahar, au avut loc in timp ce presedintele rus Vladimir Putin se pregateste sa-l primeasca pe omologul sau chinez Xi Jinping la Moscova pentru o vizita de stat de trei zile care incepe luni.

Rusia a continuat sa organizeze exercitii militare cu partenerii, in special cu China, in pofida presiunii exercitate asupra fortelor sale armate de razboiul de un an din Ucraina, unde nu a reusit sa obtina niciun progres major din vara anului trecut.

Fregata rusa Amiral Gorskov si distrugatorul chinez Nanjing au fost implicate in exercitiile care au avut loc joi si vineri, a precizat Ministerul rus al Apararii.

Nava Gorskov, care este echipata cu rachete de croaziera hipersonice rusesti de ultima generatie Zircon, a participat, de asemenea, la exercitii navale comune luna trecuta cu China si Africa de Sud.