Zeci de persoane au murit, iar alte 15 au fost ranite, ieri, in urma atacurilor aeriene ale Rusiei si ale presedintelui sirian Bashar al-Assad asupra provinciei Idlib.

Publicat:16.01.2020, 10:11

Potrivit eurointegration.com.ua, miercuri dimineata au avut loc mai multe atacuri in provincia Idlib. Obiectivele raidurilor au fost pietele si zonele rezidentiale.

O lovitura a fost data pe o piata aglomerata din Idlib, unde sute de mii de persoane cautau refugiu sa-si salveze viata. Cel putin 15 persoane au murit si 60 au fost ranite.

Acest lucru s-a intamplat la patru zile dupa ce Rusia a promis o alta „incetare a focului” in regiune.

Potrivit unor surse Anadolu, fortele aeriene ruse au bombardat orasul Maarrat al-Numan, Kefferuma, Marshurin, Deir Sharqi, Maasaran si Tell Mannas in timpul zilei, in timp ce aeronavele regimului Assad au atacat orasul Idlib si regiunea Erich.

Idlib este ultima regiune importanta care se afla inca in mainile rebelilor si jihadistilor care se opun presedintelui Bashar al-Assad.

De la sfarsitul lunii aprilie, fortele guvernamentale ataca orasul cu sprijinul Fortelor Aeriene Ruse. De la inceputul lunii decembrie, intensitatea atacurilor a crescut semnificativ.

ONU a spus mai devreme ca, la 1 decembrie, 284.000 de civili au fugit din casele lor din nord-vestul Siriei, scrie eurointegration.com.ua.