Kremlinul a spus marti ca actiunile si declaratiile Washingtonului privind Ucraina au dus la escaladarea tensiunilor si ca Rusia urmareste cu mare ingrijorare situatia dupa ce Statele Unite au pus in alerta 8.500 de soldati pentru a fi trimisi in Europa daca va fi nevoie, transmite Reuters.

Publicat:25.01.2022, 12:10

"Constatam cu mare ingrijorare aceste actiuni americane", a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei ruse, Dmitri Peskov.

Reactia Moscovei vine dupa ce NATO a anuntat luni ca a pus forte militare in asteptare si a intarit Europa de Est cu mai multe nave si avioane de lupta, in ceea ce Rusia a denuntat drept "isterie" occidentala ca raspuns la consolidarea trupelor sale la granita cu Ucraina.

Natiunile vestice au inceput sa foloseasca platforme mai serioase pentru a raspandi dezinformarea privind situatia din Ucraina, deoarece nu mai pot „intinde la nesfarsit aceasta poveste” pe retelele de socializare, a sustinut luni purtatoarea de cuvant a MAE rus, Maria Zaharova.

Administratia Joe Biden este in ultima faza de identificare a unitatilor militare pe care sa le trimita in estul Europei cu scopul de a descuraja o actiune militara a Moscovei, care a masat forte masive la granita sa de vest, potrivit unor surse CNN din domeniul apararii.

Lideri din SUA si importante tari europene au subliniat luni, intr-o discutie video, sprijinul „fara rezerve” pentru integritatea teritoriala a Ucrainei si au promis „consecinte foarte grele” pentru Moscova in cazul unei „agresiuni”.

Sursa: