Alegerile prezidentiale din Rusia nu vor fi amanate din cauza razboiului din Ucraina, ci se vor desfasura la data deja stabilita de 17 martie 2024, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, transmite digi24.ro

Publicat:24.04.2023, 20:48

"Alegerile vor avea loc si pregatirile se fac deja", a spus Dmitri Peskov, care a adaugt ca se asteapta la "imixtiuni" din partea Occidentului, fara sa ofere insa dovezi in acest sens. 

"De fapt, nu exista nicio indoiala, dat fiind ca imixtiuni sunt intotdeauna, ca presiunea si incercarile de imixtiunie vor creste semnificativ in contextul operatiunii militare speciale (numele dat de propaganda rusa razboiului din Ucraina n.r.) si a situatiei internationale curente", a spus Peskov. 

Afirmatiile sale vin in contextul in care sefa comisiei electorale Ella Pamfilova a acuzat, luni, Occidentul ca incearca sa "saboteze" alegerile prezidentiale. 

"Sume uriase de bani au fost cheltuite pentru asta de catre statele occidentale, in special Statele Unite", a declarat Pamfilova in timpul unei aparitii la o universitate din orasul Habarovsk in estul Rusiei, potrivit Agerpres. 

Peskov a comentat acuzatiile lui Pamfilova, afirmand ca: "sunt de acord cu asta". 

Vladimir Putin a ocupat functia de presedinte din 2000 pana in 2008 si din 2012 pana in prezent. In urma unui amendament adus Constitutiei, lui Vladimir Putin i se va permite in mod legal sa candideze din nou la presedintie. 

Totusi, Putin nu a anuntat pana acum oficial ca vrea sa candideze, desi acest lucru este subinteles. Campania electorala ar urma sa inceapa in Rusia in luna decembrie a acestui an.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.