S-au innegrit orasele din sud-vestul Italiei. Din cauza unor noi eruptii a vulcanului Etna, o ploaie de cenusa si de roci vulcanice a cazut peste o mare parte din provincia Catania din Sicilia. Strazile si casele au fost acoperite cu un strat gros de cenusa, iar pe mai multe autostrazi traficul a fost suspendat.

Publicat:01.03.2021, 15:20

Vulcanul Etna din Sicilia a erupt din nou aseara. In imaginile postate de oameni pe retelele de socializare se poate observa cum, din craterul vulcanului, se ridica un nor gigantic de fum.

Coloana de fum si cenusa s-a ridicat la mai bine de un kilometru in aer, existand riscul perturbarii curselor aeriene.  Intre timp, o ploaie de cenusa si de roci vulcanice a cazut peste o mare parte din provincia Catania. 

“Este o ploaie de pietre. Din pacate este imposibil sa stai afara, deoarece pietrele cad abundent in aceste momente.”

Sicilia a fost acoperita de cenusa, care s-a depus pe case, strazi si trase. Din imaginile filmate cu drona se pot vedea drumurile innegrite.

De dimineata municipalitatea a inceput sa curete strazile, dar si oamenii au pus mana pe lopeti.

Din cauza pietrelor si a cenusii, traficul pe mai multe autostrazi a fost paralizat, iar soferii au fost atentionati sa circule cu o viteza minima. Vulcanul Etna a inceput sa erupa la mijlocul lunii februarie. Acesta este cel mai activ vulcan din Europa si a mai erupt atat de puternic acum 30 de ani.