Treisprezece persoane au fost arestate în urma unui incendiu de pădure pe insula grecească Hydra, despre care autoritățile susțin că a fost declanșat de artificiile lansate de pe un iaht, relatează hotnews.ro.

Publicat:23.06.2024, 09:28

Incendiul de vineri a ars singura pădure de pini de pe renumita insulă turistică, care se află la sud de Atena, au scris oficialii pe Facebook.

Acum incendiul a fost adus sub control, dar cu greu. Nefiind drumuri către plajă, pompierii au fost nevoiți să o acceseze pe mare, în timp ce elicopterele au aruncat apă.

Într-o declarație de sâmbătă, pompierii greci au declarat că toate cele 13 persoane sunt cetățeni greci și vor apărea în fața procurorilor duminică, potrivit BBC. Declarația procurorilor nu a menționat iahtul.

Cauza incendiului a stârnit indignare în Grecia, care se luptă deja cu mai multe incendii de vegetație.

„Suntem indignați că unii oameni aruncă atât de iresponsabil focuri de artificii într-o pădure de pini”, a declarat primarul Hydra, Giorgos Koukoudakis, pentru postul de televiziune grec ERT.

„Incendiul, provocat de un foc de artificii de pe o ambarcaţiune, a cuprins singura pădure de pini de pe insulă, într-un loc greu accesibil şi care nu are drumuri”, au anunţat pompierii eleni pe Facebook, postând o fotografie cu locul cuprins de flăcări, stârnind revoltă pe reţelele sociale, relatează AFP și Agerpres.