A inceput numaratoarea inversa pana la cea de-a 95-a editie a Premiilor Academiei de la Hollywood, scrie stirileprotv.ro.

Publicat:25.01.2023, 20:49

Premiile Oscar, care se vor decerna pe 12 martie, sunt reprezentate de celebrele statuete aurii, despre care putini oameni stiu, de fapt, ce reprezinta si cat valoreaza.  

Gala Oscar 2023 este programata sa aiba loc la Dolby Theatre din Los Angeles pe 12 martie.

1.De unde vine numele de „Oscar”? Nimeni nu stie cu exactitate cum au fost denumite aceste premii. Oficial se numesc „Premii de Merit ale Academiei”.

Se zvoneste insa ca numele „Oscar” provine de la o bibliotecara a Academiei. Atunci cand ar fi vazut pentru prima data statuetele, Margaret Herrick, ar fi spus ca seamana cu unchiul ei pe care il chema Oscar.

2. Statuetele nu sunt din aur solid. Ele sunt confectionate din bronz si sunt placate cu aur de 24 de carate. Realizarea a 50 de astfel de statuete dureaza trei luni.

3. Cat valoreaza? Un Oscar valoreaza tehnic doar 10 dolari. In 2015, Academia a incercat sa impiedice vanzarea unei statuete Oscar pentru suma de 79.200 de dolari, scrie BBC.

4. O regula instituita de Academie in 1951 spune ca premiatii Oscar si mostenitorii lor nu pot vinde statuetele fara a face o oferta organizatiei care sa inceapa de la 10 dolari.

5. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a existat un deficit de metal, astfel incat statuetele au fost facute din ipsos vopsit. Statuetele au fost confectionate astfel timp de trei ani.

6. Inainte de decernarea Premiilor Academiei in 2000, 55 de statui au fost furate in drum spre ceremonie. Dintre acestea, 52 au fost recuperate noua zile mai tarziu.

7. Fiecare statueta Oscar are putin sub 35 cm inaltime si cantareste aproape patru kilograme si este conceputa sub forma unui cavaler care sta pe o bobina de film cu cinci spite care reprezinta cele cinci ramuri originale ale Academiei care acorda premiile – actori, regizori, producatori, tehnicieni si scriitori.

Sursa: