Sediul Politiei Capitoliului SUA a fost evacuat si strazile din jur au fost inchise, marti, dupa ce a fost semnalat un vehicul suspect in cartier, a anuntat politia, scrie hotnews.ro.

Publicat:19.09.2023, 21:41

Cei care se aflau in sediu au fost indemnati sa paraseasca cladirea si sa se deplaseze in zonele de adunare desemnate pana la incheierea investigatiilor. De asemenea, personalul si alti angajati au fost indrumati sa evite zona pana la noi ordine.

Politia Capitoliului a declarat ca un caine politist a indicat interes pentru vehiculul care se afla in acelasi bloc cu sediul central.

Cladirea sediului central al Politiei Capitoliului se afla pe o strada din apropierea cladirilor de birouri ale Senatului SUA, vizavi de zona Capitoliului.

Zona are periodic alerte de securitate. In august 2022, un barbat de 29 de ani din Delaware a murit intr-o aparenta sinucidere dupa ce s-a izbit cu masina intr-o baricada din apropierea Capitoliului SUA si a tras focuri de arma in aer. In 2021, un atac cu un vehicul la Capitoliu a ucis un ofiter al Politiei Capitoliului si a ranit un altul.