Ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, a cerut sambata, in plina contraofensiva ucraineana, sa fie produse mai multe tancuri pentru a satisface nevoile armatei ruse in operatiunea sa din Ucraina, transmite hotnews.ro, citand AFP. 

Publicat:17.06.2023, 13:18

Soigu, care a mers intr-o inspectie la o uzina militara din regiunea Omsk (vestul Siberiei), „a stabilit obiectivul de a continua sa creasca productia de tancuri", a precizat armata rusa intr-un comunicat de presa.

Potrivit ministrului, acest lucru este necesar „pentru a raspunde nevoilor fortelor ruse care indeplinesc sarcinile operatiunii militare speciale" in Ucraina, se mai arata in comunicat.

Serghei Soigu a subliniat, de asemenea, necesitatea de a imbunatati siguranta vehiculelor blindate si a echipajelor acestora, potrivit aceleiasi surse.

Aceasta inspectie vine in plina contraofensiva ucraineana care vizeaza recucerirea teritoriilor aflate sub controlul Rusiei in Ucraina, noteaza AFP.

Moscova continua sa insiste ca aceasta contraofensiva a esuat. De partea cealalta, Kievul sustine ca a eliberat cateva localitati si aproximativ o suta de kilometri patrati, in principal pe frontul de sud.