Barbatul care a luat ostatic un ofiter de politie saptamana trecuta in Ucraina si apoi a reusit sa fuga a fost ucis de fortele speciale sambata dimineata, in centrul tarii, dupa o noua luare de ostatici, a anuntat un inalt oficial guvernamental citat de Reuters, relateaza Agerpres.

Publicat:01.08.2020, 13:53

Barbatul identificat ca Roman Skripnik a fost localizat de politisti la primele ore ale zilei intr-o casa nelocuita de langa orasul Poltava, a precizat viceministrul de interne Anton Gherascenko.

Skripnik „a amenintat cu o grenada si a luat ostatic un politist. Criminalul a fost ucis de fortele speciale cu un tir bine tintit”, a scris Gherascenko pe Facebook.

Ostaticul a avut la dispozitie doar cateva secunde pentru a se indeparta de explozia grenadei, dar a scapat nevatamat, a mai adaugat acesta, fara a da alte detalii.

 

Politia a confirmat uciderea atacatorului fara a confirma ca este vorba de Skripnik.

Gherascenko a afirmat ca este vorba de acelasi Skripnik care a luat ostatic un ofiter de politie la 23 iulie in orasul Poltava si a fugit cu o masina, abandonand apoi atat ostaticul cat si masina intr-o padure.

Mai devreme in iulie, un alt barbat inarmat a luat ostatici 13 oameni intr-un autobuz in orasul Lutk. Acea luare de ostatici s-a incheiat dupa ce presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit la telefon cu atacatorul si a dat curs uneia dintre revendicarile acestuia de a posta pe retelele sociale un documentar care pleda pentru drepturile animalelor.

Sursa: Digi24.ro