Statele Unite comemoreaza cel mai groaznic atac terorist din istorie. Astazi se implinesc 18 ani de cand 4 avioane au fost detonate de teroristi in turnurile gemene de la New York si cladirea Pentagonului din Washington. Milioane de oameni s-au adunat si au adus un omagiu celor 3 mii oameni care si-au pierdut viata atunci.

Publicat:11.09.2019, 21:37

Ceremonia de comemorare a victimelor a inceput cu un minut de reculegere la care a participat liderul de la Casa Alba, impreuna cu prima doamna a Statelor Unite, Melania Trump.

Rudele celor decedati s-au adunata in cartierul unde un avion a fost detonat si au citit numele celor dragi care si-au piedut viata acum 18 ani.

Tot astazi, la Washington au fost tinute si slujbe de pomenire in memoria celor decedati, iar in cladirea Pentagonului au fost oficiate ceremonii de comemorare. Tot azi, un medic a publicat fotografii terifiante de la atacul din 2001 si sustine ca a fost printre primii care a acordat ajutor persoanelor ranite atunci.  

In atacurile din 11 septembrie 2001 patru avione au fost detonate de teroristi, doua dintre care au lovit turnurile gemene de la New York. Atunci aproximativ 3000 de persoane au murit. O a patra aeronava de linie a cazut pe un camp din Pensylvania. Aparatul de zbor ar fi urmat sa se prabuseasca peste Casa Alba.