Statele Unite ale Americii isi vor spori prezenta militara in Romania, confirma ambasadorul american la Bucuresti, la numai cateva zile dupa ce Pentagonul a decis sa faca din zona Marii Negre noua prioritate a strategiei de aparare in Europa. Adrian Zuckerman nu a precizat daca va fi vorba despre o prezenta americana permanenta, ci a spus doar ca va fi una „substantiala”. 

 

Publicat:02.08.2020, 08:23

„Romania va gazdui un numar substantial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii noastre politici strategice de aparare. Romania este aliat-cheie in aceasta politica strategica. Flancul de sud-est al Europei va fi pe deplin protejat de orice influenta maligna. Romania este unul dintre pilonii si partenerii vitali din strategia de aparare a Statelor Unite si a NATO. Romania nu ar trebui sa se ingrijoreze niciodata de integritatea si securitatea granitelor sale”, a spus ambasadorul Adrian Zuckerman.

„Soldații americani sunt tot timpul bineveniți în România”, declara, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a adăugat că România a atras atenția, de ani de zile, că este nevoie de mai mulți militari în zona Mării Negre. În ceea ce privește mișcările de trupe americane din Germania, președintele Iohannis a explicat că aceasta este o mișcare „care vine să sprijine aliații de pe flancul estic”.

Citiți și:  Polonia primește ce și-a dorit de la americani

Incident din cauza căldurii la evenimentul unde ambasadorul SUA a făcut anunțul

Vestea dată de ambasadorul american a fost dată la un eveniment unde, din cauza căldurii, a avut loc și un incident. Ambasadorul Adrian Zuckerman a observat că marinarului care ţinea steagul României i se face rău din cauza căldurii. Într-o poză surprinsă de un invitat, se observă cum diplomatul american sare în ajutorul lui și îi oferă militarului un pahar cu apă.

zuckerman pahar marinar

Sursa: Digi24.ro