Uciderea brutala a unei femei de 25 de ani de catre partenerul sau a generat o dezbatere in Mexic cu privire la rata in crestere a feminicidului din aceasta tara, informeaza DPA.

Publicat:14.02.2020, 16:18

“Feminicidul este o crima absolut deplorabila. Este scandalos cand ura isi atinge limitele ca in cazul lui Ingrid Escamilla”, a scris primarul capitalei, Claudia Sheinbaum, marti pe Twitter.

Escamilla a fost atacata si ucisa duminica de partenerul ei de 46 de ani, care a fost ulterior arestat.

Detaliile brutale ale crimei, inclusiv faptul ca atacatorul a jupuit parti ale corpului victimei si i-a indepartat mai multe organe, au reaprins o dezbatere de lunga durata despre violenta impotriva femeilor in aceasta tara, potrivit Agerpres.

Peste 3.800 de femei au fost ucise anul trecut in Mexic - dintre care circa 1000 de cazuri au fost clasificate drept feminicid - o crestere cu 10 % fata de 2018, conform statisticilor oficiale.

Numerosi mexicani au luat cu asalt retelele de socializare, precum Twitter, pentru a-si exprima indignarea fata de acest caz, agravata de faptul ca fotografiile cu trupul mutilat al victimei au ajuns in presa si au fost distribuite pe scara larga pe social media.

Amnesty International a condamnat “divulgarea necorespunzatoare a imaginilor”. “Este feminicid cand, printre alti factori, exista dovezi privind tratamentul degradant al corpului victimei”, a precizat organizatia.

Parchetul a declarat ca a declansat o ancheta cu privire la fotografiile ajunse in presa si pe retelele de socializare.

Conform datelor ONU, doua treimi dintre femeile cu varsta de peste 15 ani s-a confruntat cu o forma de violenta in Mexic si circa 35.000 de femei au fost ucise ca urmare a genului lor in ultimii 25 de ani.

Sursa: