Masina principalului consilier al presedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost tinta unui atac cu focuri de arma, miercuri, relateaza Reuters. Oficialii ucraineni spun ca a fost vorba de o tentativa de asasinat.

Publicat:22.09.2021, 13:23

Presa internationala spune ca masina a fost atacata cu focuri de arma in apropiere de Lesniki, un sat la aproximativ 5 kilometri de capitala Kiev. Soferul a fost ranit, a anuntat politia ucraineana care a deschis deja un dosar pentru crima cu premeditare.

O televiziune locala anunta ca cel putin 19 urme de gloante erau vizibile in caroseria masinii, pe partea soferului. Un parlamentar ucrainean spune ca Serhiy Sefir, consilierul care se afla in masina, nu a fost ranit.

Sefir este un apropiat al presedintelui ucrainean si conduce un grup de consilieri. Un alt consilier al lui Zelenski a spus ca tentativa de asasinat ar putea fi rezultatul incercarilor presedintelui de a lupta impotriva oligarhilor.

„Acest asalt deschis extrem de violent, cu arme automate, nu poate fi calificat decat ca o incercare de asasinat al unei membru-cheie al administratiei prezidentiale”, a declarat Mihailo Podoliak, consilier al presedintelui ucrainean.

Sursa: