Tragedia din Bulgaria, de marti de dimineata, in care 45 de oameni au murit arsi intr-un autocar, a distrus familii intregi, iar cei ramasi in urma isi plang acum durerea. 10 dintre victimele carbonizate erau din aceeasi familie din Skopije, relateaza cotidianul nord-macedonean Sloboden Pechat.

Publicat:25.11.2021, 09:55

„Toata familia mea a ars”, a spus un membru al familiei Jahi, din Skopje, care a pierdut 10 membri in tragedia din Bulgaria, alaturi de membri ai familiei Muhaxheri cu care sunt rude. Familia a spus ca rudele lor au plecat intr-o excursie la Istanbul, „o calatorie din care nu se vor mai intoarce niciodata”. 

Un barbat a povestit pentru televiziunea BNT: „Aseara i-am scris un SMS sotiei mele, pentru a o intreba cand pleaca si cand va ajunge, ca sa o astept. Nu am mai primit vreun raspuns”, a declarat sotul uneia dintre pasagere. Cel putin 20 dintre victime traiau in municipalitatea Studenichani, la periferia sudica a capitalei macedonene Skopje, iar comunitatea este acum in doliu. Printre ele si profesoara unei scoli primare, Naim Frasheri, care era cu fiica ei in autocar. 

Cinci dintre cei 12 copii morti erau dintr-o singura familie. „Cei cinci copii morti sunt din clasa a II-a pana in a IX-a. Sunt din aceeasi familie. Colegii lor de scoala au plans cand au aflat de nenorocire. Am decis sa oprim cursurile”, a declarat primarul din Skopje, Visar Ganiu, citat de 24 Chasa. Pe autostrada din Bulgaria si-au gasit sfarsitul si doi tineri logodnici. Gazmend Ukali, de 27 de ani, si Albina Beluli, 23 de ani, din Tetovo, fusesera la Istanbul ca sa serbeze ziua de nastere a tanarului.

„Daca a existat un inger viu pe pamant, acesta a fost Gazmend Ukali. El si fata erau impreuna de doi ani si urmau sa faca nunta anul viitor. Tatal lui, fost medic, a murit in urma cu trei ani”, a declarat primarul din Tetovo, Fatmir Dehari. Cutremuratoare este si povestea celor doi gemeni de 4 ani, Luan si Alban, care au murit imbratisati de mama lor, langa usa din fata a autocarului, blocata de flacari. Doar 7 oameni au supravietuit nenorocirii, unul dintre ei salvandu-i pe ceilalti sase prin partea din spate a masinii.
 

Sursa: