Cel puţin trei membri ai forţelor de ordine au fost ucişi într-o serie de „atacuri teroriste” care au vizat în special o secţie de poliţie din Sistan-Balucistan, în sud-estul Iranului, a anunțat joi televiziunea de stat.

Publicat:04.04.2024, 09:20

„Trei membri ai forţelor de ordine au căzut martiri în cursul mai multor atacuri teroriste nocturne” la Rask şi Shabahar, în apropierea frontierei cu Pakistanul, a făcut cunoscut viceguvernatorul provinciei, Alireza Marhamati, la televiziunea de stat Irib, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Unul dintre aceste atacuri a vizat secţia de poliţie numărul 11 din Shabahar şi s-a soldat cu moartea responsabilului adjunct al acesteia, a adăugat această sursă, afirmând că mai mulţi atacatori au fost ucişi.

Potrivit Irib, gruparea jihadistă Jaish al-Adl (Armata Justiţiei, în arabă), cu sediul în Pakistan, a revendicat aceste atacuri.

Înfiinţată în 2012, această grupare rebelă sunnită a efectuat mai multe atacuri pe teritoriul Iranului în ultimii ani. Este considerată o „organizaţie teroristă” de Iran, majoritar şiit, precum şi de Statele Unite.

În decembrie, Jaish al-Adl a revendicat un atac asupra unui post de poliţie din Rask, care a costat viaţa a 11 poliţişti iranieni.

La mijlocul lui ianuarie, Iranul a lansat o lovitură împotriva sediului grupării din Pakistan, potrivit agenţiei de presă iraniene Mehr.

Iranul şi Pakistanul se acuză frecvent că permit grupărilor rebele să opereze de pe teritoriile lor pentru a lansa atacuri. Jaish al-Adl a fost format de separatişti ai minorităţii etnice Baloch, cu aproximativ 10 milioane de oameni predominant sunniţi răspândiţi în Iran, Pakistan şi Afganistan.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.