Fostul presedinte american Donald Trump a declarat ca se asteapta sa fie arestat marti intr-un caz instrumentat de procuratura din Manhattan si a facut apel la sustinatorii sai sa protesteze, potrivit unei postari de sambata pe site-ul Truth Social, transmite Reuters, potrivit hotnews.ro.

Publicat:18.03.2023, 15:36

Un purtator de cuvant al biroului procurorului districtual a refuzat sa comenteze.

Trump a declarat, fara a furniza dovezi, ca „scurgeri ilegale” din partea biroului procurorului districtual din Manhattan au indicat ca va fi arestat. El nu a precizat care ar fi acuzatiile.

„Scurgerile ilegale de la biroul procurorului districtual corupt si extrem de politic din Manhattan ... indica faptul ca, fara ca nicio infractiune sa poata fi dovedita ... cel mai important candidat republican de departe si fost presedinte al Statelor Unite ale Americii, va fi arestat marti, saptamana viitoare”, a scris Trump.

„Protestati, luati-ne natiunea inapoi!”, a spus Trump.

Biroul procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, a inceput la inceputul acestui an sa prezinte dovezi unui mare juriu care investigheaza o plata de 130.000 de dolari pe care Michael Cohen, fostul avocat si intermediar al lui Trump, a facut-o starletei porno Stormy Daniels in ultimele zile ale campaniei lui Trump din 2016.

Stormy Daniels, al carei nume real este Stephanie Clifford, spune ca a avut o aventura cu Trump cu zece ani inainte. Trump a negat ca aventura a avut loc.

Trump a fost presedinte republican din 2017 pana in 2021 si a declarat ca va incerca sa revina la Casa Alba participand la alegerile prezidentiale din 2024 din SUA.

Fostul avocat al lui Trump a depus marturie

Biroul lui Bragg l-a invitat la inceputul acestei luni pe Trump sa depuna marturie in fata marelui juriu care investigheaza platile pentru tacere, potrivit avocatei lui Trump, Susan Necheles. Expertii juridici au spus ca acesta este un semn ca o punere sub acuzare este aproape.

Cohen a pledat vinovat in 2018 pentru incalcari ale finantarii campaniei federale legate de aranjarea platilor catre Daniels si o alta femeie, printre alte infractiuni.

El a declarat ca Trump l-a indrumat sa faca platile. Biroul procurorului federal din Manhattan nu l-a acuzat pe Trump de nicio infractiune.

Cohen a depus marturie in fata marelui juriu luni si din nou miercuri, potrivit avocatului sau, Lanny Davis. Procedurile marelui juriu nu sunt publice.

Avocatul lui Daniels a declarat ca a vorbit cu procurorii saptamana trecuta.