Guvernul turc a dezmintit sambata ca armata sa ar fi atacat cu tiruri de artilerie trupele americane desfasurate in nord-estul Siriei, informeaza EFE.

Publicat:12.10.2019, 13:46

“Nu se pune problema sa atacam fortele americane. Exista coordonarea necesara intre fortele noastre si americani”, a declarat pentru presa turca ministrul apararii, Hulusi Akar, de la centrul de operatiuni din Sanliurfa, situat la circa 50 de kilometri de frontiera turco-siriana.

Surse din Pentagon au declarat vineri noaptea pentru EFE ca fortele americane au fost atacate de artileria turca in orasul Kobane, in afara asa-numitei “zone sigure”, aria din nordul Siriei pe care Ankara spera sa ajunga sa o controleze.

Ministerul Apararii turc a anuntat intr-un comunicat ca posturi din orasul turc de frontiera Suruc, de cealalta parte a granitei cu Kobane, au fost atacate cu obuze de mortier de Unitatile de Aparare a Poporului (YPG, militie kurda sustinuta de tarile occidentale insa calificate drept “grupare terorista” de catre Ankara) situate la un kilometru la sud-vest de un punct de observatie american.

Sursa: