Uitand de masurile de protectie si de numarul ingrijorator de bolnavi, mii de oameni au iesit sa protesteze pe strazile din Bulgaria, Israel si Germania. Politistii au intervenit, dar asta nu i-a oprit pe manifestanti. In Bulgaria traficul a fost blocat pentru cateva ore pe una dintre artere.

Publicat:02.08.2020, 17:33

Infuriati, protestatarii bulgari au blocat autostrada ce leaga capitala Sofia de punctul de trecere a granitei spre Grecia. Traficul a fost blocat si in centrul Sofiei, unde manifestantii au instalat tabere in mijlocul strazii.  

Oamenii legii au intervenit, insa asta nu i-a oprit pe protestatari. Acestia dau asigurari ca nu vor pleca pana nu demisioneaza prim-ministrul Boiko Borisov si procurorul general, pe care ii acuza ca servesc interesele oligarhilor, nu pe cele ale cetatenilor. Protestele au inceput in urma cu aproximativ o luna dupa ce a fost lansat un videoclip în care se vedea cum un politician de opozitie este scos de politisti de pe o plaja publica folosita ca proprietate privată de Ahmed Dogan, un influent si controversat om de afaceri, miliardar si om politic.  

Mii de israelieni au protestat in mai multe orase, cerand demisia premierului, acuzat de coruptie si de proasta gestionare a pandemiei de coronavirus si a crizei economice generate de aceasta.  

Circa 12 protestatari au fost arestati. Israelul se confrunta cu un al doilea val de contaminari, iar rata somajului a depasit 20 de procente in ultimele luni.  

Nemultumiti de cum este gestionata perioada pandemica in strada au iesit peste 20 de mii de germani, transmite presa locala. Nu mai vor nici masti, nici restrictii. In urma altercatiilor 18 politisti au fost raniti dupa ce au incercat sa disperseze multimea la protestul la care nu s-a respectat nicio norma de siguranta.  

“Trebuie sa scapam de aceste legi ce ne-au fost impuse, trebuie sa scapam de aceste masti care ne-au transformat in sclavi.”

Numarul infectarilor din Germania a crescut ingrijorator. Specialistii afirma ca este din cauza neglijentei oamenilor.