Un avion de pasageri a efectuat miercuri o aterizare fortata pe un camp aflat la cativa kilometri de un aeroport din Moscova, in urma unui incendiu la unul dintre motoarele aeronavei, au declarat surse din cadrul autoritatilor ruse, citate de TASS, care au precizat ca nu s-au inregistrat decese.

Publicat:15.08.2019, 09:28

"Avionul a aterizat pe burta pe un camp aflat in apropiere de satul Rybaki, care este la aproximativ 3-5 kilometri departare de pista aeroportului Jukovski", a afirmat o sursa.

Aeronava de tip Airbus A321, a companiei Ural Airlines, la bordul careia se aflau 234 de persoane, inclusiv sapte membri ai echipajului, a decolat de la aeroportul Jukovski din regiunea Moscovei si se indrepta spre Simferopol in Crimeea.

„Potrivit versiunii preliminare, o pasare a lovit un motor, ceea ce a dus la un incendiu. In cursul aterizarii, avionul a depasit pista", a transmis o sursa.

Pasagerii aeronavei companiei au fost evacuati imediat.

Directorul general al companiei aeriene si Ministerul rus pentru Situatii de urgenta au confirmat ca nu s-au inregistrat victime in urma incidentului.

Un reprezentant al Ministerului Sanatatii din regiunea Moscova a transmis ca nicio persoana nu a fost spitalizata, dar unele au primit ingrijiri medicale la locul incidentului.

Compania Ural Airlines a comunicat ca ambele motoare ale aeronavei s-au defectat dupa lovirea unor pasari.

„Aterizarea a fost efectuata adecvat, avionul nu a luat foc, toti pasagerii au fost evacuati. Nicio persoana nu a fost ucisa sau ranita", a declarat Serghei Skuratov, directorul general al Ural Airlines.

Самолёт А321 приземлился в открытом поле в Раменском районе Подмосковья после отказа оборудования.

pic.twitter.com/nP3MHYzxV8

— baza (@bazabazon)

15 August 2019