Pentru cei mai multi dintre noi, locul nasterii, trecut in actele de identitate, este o localitate. Un baietel insa a venit pe lume intr-un avion, deasupra oceanului Pacific. Mama sa zbura spre Hawaii, cand i-a venit sorocul si a avut mare noroc. Printre pasageri se aflau trei asistente care lucreaza in sectii de neonatologie, dar si un medic de familie. Cu totii i-au sarit imediat in ajutor.

Publicat:04.05.2021, 17:01

Baietelul a venit pe lume la mare altitudine, deasupra oceanului Pacific. O tanara insarcinata in 29 de saptamani a plecat in vacanta si a intrat in travaliu pe neasteptate. Echipajul aeronavei a cerut imediat ajutorul celorlalti pasageri.

”S-a intamplat la 3 ore dupa ce am decolat si lumea se gandea ca vom avea o aterizare de urgenta.”

Dr. Dale GLENN, MEDIC: „La jumatatea zborului a venit un anunt de urgenta si am mai avut asemenea mesaje inainte. De obicei e destul de clar, stiti... „E vreun medic la bord?”. De data asta, apelul nu a fost asa. De data asta au cerut ajutor medical.”

Tanara a avut mare noroc. La apelul lansat de echipajul avionului au raspuns mai multe cadre medicale.

Dr. Dale GLENN, MEDIC:„Nu stiu cum poate un pacient sa fie atat de norocos incat sa aiba trei asistente de neonatologie ATI la bordul aceluiasi avion, atunci cand intra in travaliu.”

Copilul a venit repede pe lume, asa ca, atunci cand au ajuns la pacienta, cadrele medicale - asistentele si un medic de familie - doar s-au asigurat ca mama si bebelusul sunt in afara oricarui pericol.

Lavinia MOUNGA, MAMA COPILULUI: ”Eu nu am stiut ca sunt insarcinata. Acest baietel a venit pe neasteptate. Cu toate acestea este bine ca am avut niste asistente dragute in avion si un doctor care a facut totul ca sa il stabilizeze si s-a asigurat ca este bine pe durata lunga a zborului.” 

Timp de trei ore, cat a mai durat zborul, cadrele medicale au avut grija de bebelus si de mama lui.

„A fost extrem de emotionant. Am izbucnit toate in lacrimi. Cred ca abia acum intelegem ce s-a intamplat. A fost o adevarata nebunie”.

Dale GLENN, MEDIC: „Cand a venit echipajul de ambulanta la bord si a adus scaunul pe culoar ca sa o preia pe mamica si pe bebelusul ei, acesta s-a trezit si, pentru prima oara in trei ore, a inceput sa planga. Cineva a filmat totul si poti sa-l auzi plangand tot drumul pana a iesit din avion, iar noi il aclamam, eram foarte entuziasmati.”

Drept multumire, proaspata mamica l-a rugat pe medic sa aleaga unul dintre prenumele baietelului ei.

Lavinia MOUNGA, MAMA COPILULUI: „E un nume lung. Este Raymond Kaimana Wade Kobe Lavaka Mounga.”