Politia din statul american Indiana incearca de mai bine de o luna sa identifice un copil gasit mort intr-o valiza abandonata luna trecuta, relateaza CNN. Oficialii americani au anuntat, vineri, cauza decesului copilului – un dezechilibru electrolitic care a dus la deshidratare.

Publicat:29.05.2022, 08:16

Autopsia baiatului, despre care se crede ca avea in jur de cinci ani, a dezvaluit ca motivul decesului a fost un dezechilibru electrolitic, cauzat cel mai probabil de o gastroenterita virala, conform politiei statale din Indiana.

Dezechilibrul electrolitic duce la voma si diaree constante, iar acestea declanseaza deshidratarea severa.

Analizele de sange nu au aratat substante toxice in sangele copilului si nici alte traumatisme, fapt ce a dus la concluzia ca moartea nu a survenit din cauza vreunei cauze anatomice.

„Detectivii au afirmat ca nu au nicio dovada care sa ateste ca acest copil era in viata cand a fost pus in valiza si ca el era imbracat complet si curat cand a fost gasit”, a mai spus politia din Indiana intr-un comunicat.

Trupul fara viata al copilului a fost gasit in comitatul Washington, o zona rurala, intr-o valiza de voiaj cu un imprimeu distinctiv „Las Vegas”pe fata si pe spate. Politia a fost chemata sa investigheze dupa ce un locuitor din zona a gasit geamantanul in timp ce cauta ciuperci in zona, in data de 16 aprilie.

De atunci, politia a cerut ajutorul locuitorilor comitatului pentru a-l identifica pe copil, descris ca fiind de culoare, intre cinci si opt ani, in jur de 1,2 metri inaltime. Politistii spun ca el a murit in tot in saptamana in care i-a fost descoperit cadavrul.

Investigatorii spun ca nu exclud posibilitatea in care cadavrul copilul a fost adus dintr-un alt stat sau chiar din alta tara.

Sursa: