Un criminal in serie indian, care a recunoscut implicarea in uciderea a peste 50 de soferi de taxi ale caror cadavre au fost aruncate intr-un canal plin cu crocodil, a fost prins de politie dupa ce a fugit intr-un alt stat, dupa eliberarea conditionata din inchisoare.

Publicat:02.08.2020, 11:59

 

Intre 2002 si 2004, Devender Sharma a fost condamnat pe viata pentru uciderea a sapte soferi de taxi si detinut intr-o inchisoare din Jaipur, un oras din nordul statului Rajasthan. Dupa ce a petrecut 16 ani in puscarie, barbatul ajuns la 62 de ani, a primit o eliberare conditionata scurta in luna ianuarie. Insa, dupa expirarea celor 20 de zile de libertate, Sharma nu a revenit la inchisoare, potrivit politiei indiene, citata de CNN.

Saptamana aceasta, la sase luni dupa ce a disparut, politia indiana l-a arestat pe Sharma in capitala Delhi, unde locuia impreuna cu o femeie cu care s-a casatorit in timpul eliberarii conditionate.

Cand a fost interogat, barbatul a marturisit ca nu mai avea de gand sa se intoarca la inchisoare. Potrivit politiei din Delhi, cu aceasta ocazie a dat mai multe detalii despre trecutul sau criminal.

 

Sharma are o diploma de absolvire in medicina traditionala indiana si a condus o clinica din Rajasthan timp de 11 ani, incepand cu 1984. Dupa ce a pierdut bani intr-o afacere ilicita s-a implicat in mai multe afaceri ilegale, inclusiv transplanturi renale ilegale si a fost arestat in 2004 pentru acest caz. Potrivit politiei, el a recunoscut ca a fost implicat in peste 125 de astfel de transplanturi, pentru fiecare castigand intre 6.680 si 9.350 de dolari.

Insa barbatul a fost implicat si intr-o afacere si mai cumplita in statul Uttar Pradesh din nordul tarii. Impreuna cu complicii lui, solicita taxiuri iar in locuri retrase soferii erau ucisi. Cadavrele erau aruncate apoi intr-un canal cu crocodili, pentru a nu exista nicio sansa ca ele sa fie descoperite si recuperate. Dupa ce scapau de cadavrele, Sharma si complicii vindeau taxiurile, intregi sau doar componente. Astfel, au castigat in jur de 270 dolari pentru fiecare masina.

Sharma a marturisit in cele din urma ca a fost principalul autor in cazul a cel putin 50 de crime, toate victimele fiind soferi de taxi. Cu toate acestea, a fost condamnat doar pentru 7 crime.

Sursa: Digi24.ro