Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 a zguduit, sambata, regiunea de coasta a Ecuadorului si nordului Peru, relateaza Reuters. Patru oameni au murit in urma acestui seism, iar mai multe cladiri au suferit avarii structurale sau s-au prabusit, transmite digi24.ro. 

Publicat:19.03.2023, 08:23

„Fac apel la calm si le cer oamenilor sa se informeze doar din surse oficiale”, a spus presedintele ecuadorian, Guillero Lasso, intr-un mesaj pe Twitter. 

Cutremurul a fost masurat de Agentia Geologica Americana ca avand o magnitudine de 6,8 si a avut o adancime de 66,4 kilometri, la 10 kilometri de orasul Balao, in provincia Guayas. Pana acum, nu sunt informatii ca acest cutremur a provocat un tsunami.

Autoritatile ecuadoriene au raportat ca un zid s-a prabusit peste o masina, iar persoana dinauntru a fost ucisa, in orasul Cuenca. In comunitatea Machala, alte trei persoane au fost ucise, iar mai multe cladiri s-au prabusit. 

Cutremurul a putut fi simtit in jumatate dintre cele 24 de provincii ale tarii. 

„Am fugit cu totii pe strazi, ne-am speriat foarte tare”, a spus Ernesto Alvarado, locuitor al Isla Puna, o insula foarte aproape de epicentrul cutremurului. Conform expertilor din Ecuadoar, cutremurul a fost urmat de doua replici mai slabe in ora de dupa.