Un deputat olandez de extrema dreapta, Thierry Baudet, care face campanie pentru alegerile legislative de miercuri a fost atacat luni, dupa ce luna trecuta el a fost batut intr-un campus universitar din Belgia, a declarat partidul sau, Forumul pentru Democratie (FvD), relateaza AFP, scrie hotnews.ro

Publicat:21.11.2023, 08:08

Thierry Baudet tinea un miting electoral intr-un bar din Groningen (nord) cand a avut loc incidentul.

Potrivit imaginilor care circula pe reteaua de socializare X, deputatul ii saluta pe patronii barului cand deodata un barbat il incepe sa il loveasca violent in cap cu ceea ce pare a fi o sticla verde de bere. Din imaginile video reiese ca a fost lovit de trei ori cu sticla.

Baudet a fost imediat escortat afara din bar, in timp ce oamenii din bar il opresc pe atacator, care a fost ulterior arestat de politie.

El a fost dus la spital, a spus FvD pe X, fara a preciza daca a fost ranit.

„Se pare ca totul este in regula”, a adaugat partidul.

Baudet, un parlamentar controversat, a promovat diverse teorii ale conspiratiei si este cunoscut pentru sprijinul sau deschis pentru Moscova.

In octombrie, un barbat cu o umbrela in mana s-a aruncat asupra lui in campusul Universitatii din Gent. Baudet a plecat de acolo in stare de soc.

Cele doua atacuri au starnit reactii de revolta din partea clasei politice si au fost lansate apeluri la intarirea securitatii politicienilor.

Miercuri, olandezii merg la vot pentru alegerile legislative.