Fostul ministru al Economiei din Kazahstan, Kuandyk Bishimbayev, este în proces de judecată și riscă închisoare pe viață, după ce și-a ucis soția în timpul unui conflict, la restaurant. Bărbatul susține că s-au certat în cabina VIP a restaurantului timp de câteva ore. Potrivit lui, soția sa s-a lovit cu capul de podea. Apoi, după cum spune învinuitul, a adormit. Dimineața a încercat să o trezească de mai multe ori și doar opt ore mai târziu a observat că nu are puls și corpul îi era rece. Bishimbayev pledează nevinovat pentru omor, relatează Meduza. Sunt detalii care vă pot afecta emoțional.

Publicat:04.04.2024, 10:04

Potrivit surselor internaționale, totul s-a întâmplat pe data de 9 noiembrie 2023, când soția acestuia a mers cu prietena ei la un concert din Kazahstan.

După concert, învinuitul și soția sa au mers la un restaurant, unde au început să se certe. Potrivit anchetatorilor, în holul restaurantului, Bishimbayev a lovit-o pe femeie în cap cu pumnii. 

Ea a căzut la podea, după care el a început să o lovească cu picioarele. Încercând să scape, Saltanat s-a refugiat într-una dintre cabinele VIP ale restaurantului, dar Bishimbayev a doborât ușa, a bătut-o din nou și a început să o stranguleze, iar femeia și-a pierdut cunoștința și a murit.

Bărbatul a spus la ședința din 3 aprilie că, atunci când erau în cabina VIP, amândoi băuseră deja destul de mult până atunci, iar Saltanat, în timpul conflictului, a început să scoată toate bijuteriile pe care i le dăruise și le-a aruncat în toaletă. Bărbatul a ieșit să fumeze, iar când s-a întors, a încercat să intre în toaletă, dar a înțeles că soția sa s-a închis pe dinăuntru. Sultanat a deschis ușa abia după ce el a început să o lovească cu pumnii.

„Am început să avem o ceartă serioasă. Ea a atacat cu pumnii și și-a rupt cămașa. Am prins-o de umeri și am început să o scutur. El a împins-o și ea s-a lovit de perete. Îi spun: „Calmează-te, ce faci?” Când s-a repezit din nou spre mine, i-am rupt și cămașa. Ea s-a enervat, a făcut un pas deoparte și a început să-și scoată cămașa. Toate hainele pe care le purta ea au fost cumpărate dimineața când mergeam la magazin. Vrând să mă jignească și mai mult, mi-a luat-o și mi-a aruncat-o. Apoi nu m-am putut abține și i-am dat câteva palme în față. Ea s-a retras”, a spus inculpatul.                                            

În plus, fostul ministru a adăugat că nu și-a mai bătut soția. Potrivit versiunii sale, Saltanat Nukenova a căzut de mai multe ori și s-a lovit cu capul de podeaua cu gresie din toaletă.                                            

„Ea a căzut și a început încet să se ridice. A făcut câțiva pași, a căzut. Ea se ridică din nou, a făcut un pas și a căzut din nou. Apoi m-am așezat lângă ea, am pus-o pe genunchi și am întrebat-o: „Salta, Salta, ești bine?” Are ochii deschiși. Bineînțeles, mă așteptam ca atunci când o persoană suferă, să spună că o doare sau că este bolnavă, să cheme o ambulanță sau să plângă sau să emită niște sunete care indică că are durere. Dar a tăcut”, a spus fostul oficial.                                            

Tot în mărturia sa, fostul ministru a dat asigurări că a cerut ca telefonul lui Saltanat Nukenova să fie luat acasă pentru a evita un conflict cu fratele fetei, care ar putea veni acolo.                                         

„Procurorul spune că pentru a-mi crea un alibi, am trimis telefonul acasă, dar, probabil, dacă mi-aș fi creat un alibi, mi-aș fi trimis telefonul undeva sau plecat eu undeva. Scopul a fost altul - să evite conflictul cu victima dacă venea aici. Am cerut doar să fiu dus acasă, la început m-am gândit – poate la sală, apoi nu – acasă”, a spus Kuandyk Bishimbayev.                                            

Ancheta susține că fostul ministru a strangulat-o în timpul unui conflict și i-a cerut, de asemenea, proprietarului restaurantului, fratelui său, să șteargă înregistrările de pe camerele de supraveghere și să ia acasă telefonul soției sale pentru a-și asigura un alibi.             

Cei doi s-au întâlnit în august 2022, iar în decembrie, potrivit acuzării , ei „au avut o nuntă”, dar nu au înregistrat oficial căsătoria. Prietena femeii a spus că a mai observat vânătăi și zgârieturi pe ea, iar Saltanat i-a explicat că s-a certat cu soțul ei.

Procuratura a declarat în instanță că bărbatul a fost „obsesiv de gelos”, a controlat toate apelurile telefonice ale soției sale, i-a interzis să lucreze și „a folosit sistematic violența fizică împotriva ei”.

Bishimbayev a spus că nu pledează vinovat pentru o crimă premeditată cu o deosebită cruzime, dar admite că este implicat în moartea ei. „Fără cearta noastră, fără unele dintre acțiunile mele care s-au întâmplat între noi în acea seară, poate că nimic nu s-ar fi întâmplat”, a adăugat el .

Fratele său Baizhanov este implicat în caz împreună cu Bishimbayev. Dacă va fi găsit vinovat, Bishimbayev riscă închisoare pe viață.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.