Un obiect metalic de marimea unui grapefruit a cazut din cer, direct prin acoperisul unei case din New Jersey, si s-a prabusit in podeaua dormitorului, potrivit stirilor locale, scrie stirileprotv.ro.

Publicat:11.05.2023, 18:07

Politia care a raspuns la incidentul din Hopewell, New Jersey, crede ca obiectul care a cazut ar putea fi un meteorit, posibil de la ploaia de meteoriti Eta Aquarids, care a atins apogeul in acest weekend.

Nimeni nu era acasa cand obiectul a cazut in casa, facand o gaura in acoperis si lovind podeaua, in jurul orei locale 13:15, potrivit politiei, citata de Daily Mail.

"Ne gandim ca este un meteorit, a trecut pe aici, a lovit podeaua aici, pentru ca este complet deteriorata, a ricosat pana la aceasta parte a tavanului si apoi, in cele din urma, a coborat si s-a oprit doar pe podea acolo", a spus Suzy Kop pentru CBS News Philadelphia.

"Am atins chestia aia pentru ca am crezut ca este o piatra, nu stiu, si era calda", a spus ea.

Dupa ce o echipa de interventie a pompierilor locali a confirmat ca obiectul nu era periculos, politia spune ca a contactat un astrofizician de la Colegiul din New Jersey pentru o examinare suplimentara.

"Am vazut destul de multe intamplari interesante si ciudate in cariera mea, dar nu m-as fi gandit niciodata ca un meteorit ar fi unul dintre ele", a declarat James Rosso, seful Departamentului de Politie din Hopewell Township, pentru Insider intr-un e-mail.

Potrivit reporterului local Alex Zdan, roca ar cantari aproximativ 1,5 kilograme.

Stelele cazatoare - dungi de lumina stralucitoare care strabat cerul in timpul ploilor de meteoriti - provin de la mici roci spatiale care intra in atmosfera noastra cu viteze mari, se incalzesc la temperaturi extreme din cauza frecarii dintre suprafata rocii si particulele de aer ale planetei noastre, si ard.

Totusi, nu toti meteoritii ard pana la capat. Uneori, o bucata supravietuieste caderii si atinge solul. Aceasta se numeste meteorit.

Rareori aceste roci spatiale, care cad, lovesc cladiri sau oameni.

"S-a plimbat prin spatiu in tot acest timp, iar acum a ajuns pe Pamant si a cazut direct in poala lor", a declarat Derrick Pitts, astronomul sef al Institutului Franklin, pentru CBS News Philadelphia.

"Pentru ca obectul sa loveasca o casa, pentru ca oamenii sa fie capabili sa o ridice, este ceva cu adevarat neobisnuit si s-a intamplat de foarte putine ori in istorie".

El a adaugat ca acest obiect ar putea fi la fel de vechi ca si sistemul solar: intre 4 si 5 miliarde de ani.

Potrivit CBS, familia se gandeste acum sa cumpere un bilet de loterie, intrucat tocmai au castigat la  .... ”loteria spatiala”.