Razboiul declansat de Rusia in Ucraina a ajuns in a 80-a zi, iar nemultumirile elitei ruse cresc cu fiecare zi cu care "actiunea militara speciala" se prelungeste. Oligarhii incep sa piarda sume uriase, fie din pricina sanctiunilor impuse Rusiei, fie pentru ca anumite firme rusesti incep sa fie boicotate.

Publicat:14.05.2022, 19:32

In acest context, oligarhii rusi au doua sperante pentru viitor: terminarea razboiului sau moartea lui Vladimir Putin. Unul dintre oligarhii rusi a fost inregistrat spunand, ca Vladimir Putin "este foarte grav bolnav". Omul de afaceri din Rusia a spus acest lucru la mijlocul lunii martie, intr-o discutie privata cu un afacerist occidental. Inregistrarea discutiei a fost publicata de New Lines, o publicatie din Statele Unite ale Americii. Jurnalistii americani au ales sa protejeze identitatile celor doi oameni afaceri.

In aceeasi discutie, oligarhul rus mai spune ca Vladimir Putin are leucemie, motiv pentru care s-a si operat la scurt timp dupa invazia Rusiei in Ucraina. Acesta a mai precizat ca Putin a innebunit. "A distrus economia Rusiei, economia Ucrainei si alte companii, le-a ruinat. Problema este in capul sau. Un nebun poate distruge lumea", au fost cuvintele omului de afaceri din Rusia. Data fiind situatia actuala din Rusia, dar si intreg contextul european si international, rusul a mai punctat si ca mai multi oligarhi spera ca Vladimir Putin "sa moara".

FSB-ul nu are voie sa vorbeasca despre starea de sanatate a lui Vladimir Putin

In ultima perioada au aparut tot mai multe speculatii si zvonuri despre starea de sanatate a liderului de Kremlin. Ultima sa aparitie publica, la parada de pe 9 mai de Ziua Victoriei, cand si-a pus o patura pe picioare, nu a facut altceva decat sa alimenteze aceste zvonuri.

Informatii clare, concrete si oficiale despre starea de sanatate a presedintelui rus sunt greu sau chiar imposibil de obtinut. Potrivit jurnalistilor americani de la New Lines, FSB-ul (Serviciul de Informatii al Rusiei) a primit ordine directe sa nu ofere niciun fel de informatii despre starea de sanatate a lui Vladimir Putin. Ba mai mult, agentii FSB au fost sfatuiti sa ignore o informare in care se preciza ca Putin mai are doar cateva luni de trait.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: