Un pahar de Pfizer si Sputnik V, va rog! Aceste produse fac parte din meniul unei cofetarii din Ungaria care a lansat o gama de mousse-uri inspirate de vaccinurile impotriva Sars-Cov-2. Acestea sunt decorate cu un strat colorat de jeleu. Fiecare culoare reprezinta un vaccin Covid-19. 

Publicat:20.04.2021, 17:48

La patiseria familiei Sulyan dintr-un mic oras situat la nord-est de Budapesta, singura ingrijorare pe care oamenii ar putea sa o aiba este cea de a decide ce fel de mousse doresc. Stratificate cu topping-uri colorate din jeleu, prezentate in pahare mici si cu seringi decorative deasupra.

Katalin BENKO, COFETARA DE LA PATISERIA SULYAN: Aici oamenii au de ales, nu exista inregistrari, nu exista efecte secundare. Oricine le poate incerca, deoarece singurul efect secundar posibil ar fi un zambet pe fata."

Fiecare culoare a jeleului reprezinta un vaccin COVID-19: galben citric pentru AstraZeneca si un galben usor mai inchis pentru Sinopharm, verde matcha pentru Pfizer, portocaliu pentru Sputnik V si un albastru viu pentru Moderna. Lansarea acestor produse pe piata a fost facuta cu scopul de a diminua stresul provocat in urma deciziei de vaccinare.

Katalin BENKO COFETARA DE LA PATISERIA SULYAN: ”Noi suntem o patiserie si intentia noastra nu este sa facem campanie pentru sau impotriva vaccinarii. Vrem doar sa aducem putina bucurie in viata de zi cu zi.”

Initiativa familiei Sulyan vine intr-un moment in care milioane de unguri sunt rugati sa treaca printr-un proces de inregistrare pentru a se inscrie pentru vaccinare si oamenii dezbat continuu beneficiile fiecarui vaccin lansat pe piata.