Un peste cu o infatisare neobisnuita, aproape monstruoasa – de forma ovala, negru si cu dinti extrem de ascutiti, a fost gasit pe o plaja din California, saptamana trecuta, dupa ce a fost adus de valuri, relateaza CNN.

Publicat:13.05.2021, 08:33

Pestele de culoare neagra, cu gura larg deschisa, a fost descoperit pe plaja Crystal Cove, o zona protejata. Reprezentantii parcului naural din zona au publicat imaginea cu creatura pe retelele sociale. Pestele a fost identificat ca apartinand unei specii care traieste pe fundul oceanului.

„Aparitia unui astfel de peste intact este ceva foarte rar si nu stim cum si de ce a ajuns pestele pe mal”, se arata in postarea de pe Facebook.

Pestele-minge-de-fotbal din Pacific este un peste de prada care se gaseste, in mod normal, in adancul oceanului – dintii acestuia sunt ascutiti precum cioburile de sticla, iar gura sa este capabila sa inghita prada de dimensiunea propriului corp.

Avand in vedere dimensiunile si coada din fruntea sa, reprezentantii parcului natural din California spun ca peste este o femela - „Doar femelele au coada aceea lunga pe cap. Varfurile ei emit lumina si sunt folosite ca momeala pentru prada in intunericul oceanului la adancimi de aproape un kilometru”.

 

Sursa: Digi24.ro