Un politist din Statele Unite a devenit erou in orasul sau, dupa ce a salvat doua femei dintr-un incendiu. Acesta le-a trezit din somn cu putin timp inainte ca intreaga locuinta sa fie mistuita de flacari. Desi imobilul si garajul au fost facute scrum, femeile au scapat cu bine.

Publicat:15.08.2019, 19:17

Politistul a ajuns inaintea pompierilor la locuinta cuprinsa de flacari. Nu mai era nimeni prin preajma in acele clipe, scrie presa straina. 

Andrew BAITZEL, POLITIST:“Da, a fost prima oara cand am ajuns inaintea tuturor la fata locului.”

Desi nu avea echipament de protectie, fara sa stea pe ganduri, a intrat in garajul care ardea si a inceput sa bata cu putere la usa.

Andrew BAITZEL, POLITIST:“A fost una dintre acele situatii in care trebuie sa-ti pastrezi calmul si sa poti gandi limpede.”

Riscurile erau uriase pentru ca incendiul se extindea rapid. Camera politistului a inregistrat cum incaperea s-a umplut de fum in 90 de secunde. Cele doua femei care se aflau in locuinta au fost trezite brusc din somn si au iesit in curte. Dupa 5 minute de la sosirea politistului, casa a luat foc. Daca nu ar fi fost trezite din somn, ele ar fi ramas, cel mai probabil, blocate in locuinta.

Andrew BAITZEL, POLITIST:“Nu sunt un erou, sunt doar un om normal care-si face datoria.”

Cele doua femei, mama si fiica, au ramas fara casa si fara garaj, insa au scapat cu bine. Pompierii cred ca incediul a fost provocat de un fulger, dar cauza exacta va fi stabilita la finalul anchetei.