Giovanni Carilli si Giampiero Nobili sunt singurii locuitori din Nortosce, un sat izolat din centrul Italiei, insa ei insista sa poarte masti in aer liber din respect reciproc, relateaza CNN.

Publicat:17.10.2020, 15:01

In Italia, mastile sunt obligatorii in spatii publice inchise si deschise, iar aceasta regula este respectata si in Nortosce, desi cei doi vecini sunt singurii locuitori din zona.

„Sunt mort de frica din cauza virusului”, a povestit Carilli (82 de ani) pentru CNN Travel. „Daca ma imbolnavesc, sunt pe cont propriu, cine sa aiba grija de mine? Sunt batran, dar vreau sa traiesc in continuare pentru a avea grija de oi, de vita de vie, de stupid si de livada. Sa caut trufe si ciuperci. Imi place viata mea”, a spus el.

Politia din Italia ii amendeaza pe cei care nu respecta regulile cu amenzi care pot ajunge si la 1000 de euro. Pentru cei doi vecini, insa, purtarea mastii este o regula sfanta.

Nobili (74 de ani) considera o lipsa de respecta fata de vecinul sau ignorarea regulilor, in ciuda situatiei lor iesita din comun.

„Purtarea mpstii si respectarea distantarii sociale nu tine doar de ratiuni de sanatate. Nu e ceva bun sau rau. Daca exista reguli trebuie sa le respecti de dragul tau si a celor din jur. E o chestiune de principiu”, spune acesta.

Cand cei doi se intalnesc la o ceasca de cafea acasa la Carilli, stau la o masa lunga de doi metri, fiecare la un alt capat.

Au grija sa respecte distanta si cand fac o plimbare la stravechea fantana romana, de unde iau apa.

Sunt singurii locuitori ai satului si au alaturi de ei doar un caine si cinci oi. Ocazional se intalnesc insa cu membri ai familiei din afara catunului.

Sursa: