O insula din Bahamas pe care locuiesc 50.000 de oameni se afla acum sub apa in proportie de 70%, dupa ce uraganul Dorian a devastat zona timp de doua zile, cu rafale uriase.

Publicat:04.09.2019, 09:37

”Nu arata bine si ne asteptam la pagube catastrofale”, a declat ministrul de Finante Kevin Peter Turnquest despre insula Grand Bahama, relateaza Bloomberg.

Porturile si aeroporturile din Grand Bahama si Insulele Abaco, din imediata apropiere, sunt inundate ori distruse, complicand astfel operatiunile de salvare a oamenilor izolati de apa. CBS News ransmite ca unele persoane au fost nevoite sa faca gauri in acoperisuri dupa ce apa le-a navalit in case cu violenta.

Oficialii au lansat un apel urgent catre cei care detin echipamente precum trailere, jet ski-uri, barci mici, camioane sau autobuze sa se adune in fata unui centrul comercial din Grand Bahama pentru a ajuta la operatiunile de salvare.

Garda de Coasta americana si Marina britanica au trimis nave pentru asistenta.

Deocamdata sunt 7 morti in Bahamas, iar furtuna a distrus 13.000 de case si alte mii de masini. In acest timp, Coasta de est a Statelor Unite ramane in alerta, pentru ca acolo se indreapta acum uraganul.

Sursa: