Ministrul Sanatatii din Germania, Jens Spahn, a avertizat luni ca numarul mare al cazurilor noi de COVID-19 creste riscul ca oamenii care nu sunt vaccinati sa se infecteze pana la sfarsitul iernii – iar unii dintre acestia vor muri, relateaza ABC News.

Publicat:22.11.2021, 14:17

Peste 30.000 de cazuri noi au fost confirmate in Germania in ultimele 24 de ore - o crestere de aproximativ 50% fata de cifrele de acum o saptamana. Spitalele au avertizat ca locurile la terapie intensiva sunt aproape epuizate si ca a trebuit ca unii pacienti sa fie transferati in alte spitale aflate la distanta.

Spahn i-a indemnat pe germani sa se vaccineze, inclusiv cu a treia doza, daca s-au vaccinat in urma cu mai mult de sase luni, pentru a reduce riscul de a face forme grave de COVID.

„Pana la sfarsitul acestei ierni, aproape toti oamenii din Germania vor fi vaccinati, vindecati sau morti”, a spus ministrul.

El a recunoscut ca aceasta afirmatie ar putea fi considerata cinica.

„Dar e adevarat. Cu varianta Delta, extrem de contagioasa, acest lucru este foarte, foarte probabil si de aceea recomandam vaccinarea cat mai repede”, a spus Spahn.
Uniunea Europeana este asteptata sa aprobe vaccinul impotriva COVID-19 pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani la sfarsitul saptamanii, a spus el. Aceasta, in conditiile in care copiii de varsta scolara au una dintre cele mai mari rate de infectare din Germania.
UE va incepe sa livreze vaccinuri pentru copiii pe 20 decembrie, iar Germania va primi initial 2,4 milioane de doze, a mai spus Spahn.

 

Sursa: